Basisschool de Flierefluiter tekent op Opel Adam

15 april 2014

Kan er vandaag op de auto getekend worden, of niet?  Het regent. We rijden in de Opel Adam van Boxie naar basisschool de Flierefluiter in Zwaag, waar elke klas een kunstwerk maakt voor de veiling tijdens de Fancy Fair. Boxie zet de tekeningen op en de leerlingen tekenen verder.  Elke klas heeft zo een uniek kunstwerk om te verkopen. De opbrengst wordt gebruikt om nieuw teken- en knutselmateriaal aan te schaffen. Tussen deze activiteiten door wordt de Opel Adam op het plein gezet om er een klas op te laten tekenen.

23

Boxie rent van lokaal naar lokaal om bij iedere groep aantal keer mee te tekenen. Ineens kijkt hij naar buiten. “Het is droog, misschien kunnen we toch die auto even op het plein zetten, kunnen ze daarop tekenen, al is het maar tien minuten.” Boxie zou Boxie niet zijn als er niet gewoon plotseling, uit het niets, een klas uitgekozen zou  worden. Dus dat is wat hij doet, omdat het goed voelt.

42

 

 

Om op de auto te kunnen tekenen, moet hij wel droog zijn. Het gebeurt tussen de buien door en de kinderen zijn natuurlijk niet te beroerd om met theedoeken de auto droog te vegen.  Het gebeurt immers niet iedere dag dat je met stiften op een nieuwe auto mag tekenen.

 

 

46

47

49